aDs

aluan

Followers

Monday, April 25, 2011

‘Ninja’ pecah cermin 17 kereta


PECAH...polis memeriksa kenderaan yang dirosakkan di tempat kejadian, semalam.

RAWANG: “Saya beranikan diri menahan lelaki itu kerana bimbang banyak cermin kenderaan lain dipecahkannya,” kata Loges Karna, 30 menceritakan kejadian lelaki berusia 20-an yang mengamuk ‘ala ninja’ di Jalan Bandar Rawang 15, dekat sini, pagi semalam.

Menurutnya, kejadian berlaku kira-kira jam 10.30 pagi itu apabila seorang lelaki tidak berbaju dan berseluar pendek kelabu dipercayai tidak siuman menggunakan sebatang besi paip untuk mengetuk dan memecahkan 17 cermin kereta di kawasan itu.

Katanya, pada peringkat awal, suspek memecahkan cermin kereta Honda City dan Proton Arena.

“Tujuh orang awam yang berada di kawasan kejadian membelasah lelaki terbabit dan menghalangnya memecahkan kereta lain.

“Mangsa yang meronta-ronta memohon dilepaskan, tetapi tidak dipedulikan sebelum diserahkan kepada polis,” katanya di sini, semalam.

Loges yang juga pekerja bengkel kereta terkejut selepas melihat beberapa cermin kenderaan lain yang dipakir berdekatan bengkelnya dipecahkan.

Katanya, lelaki itu memukul berkali-kali cermin kenderaan di hadapannya sehingga pecah sebelum bergerak ke kenderaan lain.

Beliau berkata, kebanyakan pemilik kenderaan yang diletakkan di kawasan itu bekerja di luar Rawang antaranya Kuala Lumpur, Petaling Jaya, Shah Alam dan Putrajaya.

Penduduk, Hisham Abdullah, 29, berkata lelaki tidak dikenali itu terlebih dulu dilihat duduk termenung di lorong pejalan kaki berdekatan.

Menurutnya, dia tidak menyangka lelaki itu bertindak sedemikian kerana pada awalnya lelaki terbabit kelihatan tenang.

“Lelaki itu ditahan sebelum anggota polis membawanya ke Balai Polis Rawang untuk tindakan lanjut,” katanya.

Sementara itu, sumber polis memberitahu, lelaki berusia lewat 20-an terbabit tidak memiliki sebarang dokumen pengenalan diri.

Katanya, lelaki terbabit kini masih ditahan untuk siasatan. - myMetro

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

heratBeat