aDs

aluan

Followers

Monday, August 1, 2011

Peniup serunai tomoi kena tikam

ALOR SETAR: Seorang peniup serunai kejohanan tomoi mati ditikam dipercayai oleh anak tirinya selepas mereka bergelut akibat perselisihan faham berkaitan masalah keluarga di Kampung Tebengau, Kuala Kedah di sini, malam kelmarin.

Dalam kejadian jam 7.45 malam itu, mangsa Ismail Ahmad dikatakan menyerang anak tirinya berusia 32 tahun menggunakan kayu ketika dia yang juga seorang mekanik sedang membaiki kereta di rumah rakannya di kampung berkenaan.

Dalam pergelutan itu, kepala mangsa terhantuk pada pembetung perigi hingga berdarah, namun beliau bangun semula menyebabkan suspek menikamnya beberapa kali menggunakan pisau lipat yang terkena pada dada serta kepalanya.

Ketua Polis Daerah Kota Setar, Asisten Komisioner Adzaman Mohd Jan, berkata akibat tikaman itu mangsa rebah dan dibawa ke Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) oleh seorang jiran bersama anak tirinya yang lain dan dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU).

Bagaimanapun mangsa disahkan meninggal dunia jam 9.15 malam. Katanya, selepas kejadian itu, suspek melarikan diri ke rumah rakannya tetapi menyerah diri di Balai Polis Kuala Kedah pada jam 10.10 malam.

“Siasatan awal mendapati pergaduhan itu berpunca dari perselisihan faham dan masalah dalaman keluarga menyebabkan mangsa yang terlalu marah menyerang anak tirinya.

“Malah, laporan bedah siasat juga mengesahkan mangsa mati akibat tikaman yang mengenai dada kirinya,” katanya. Kes itu disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan iaitu bunuh. - BHarian

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

heratBeat