aDs

aluan

Followers

Thursday, November 25, 2010

Restoran Vegetarian Penipu

Penolong Pengarah Pemantauan dan Penguatkuasaan Jakim, Shahrulnizam Abu Bakar (kanan) bersama Mohd. Sukri Mohamad (kiri) melihat barang yang digunakan oleh sebuah restoran semasa operasi di Petaling Jaya, kelmarin

Bagi yg gemar sangat nak melantak kat restoran yg kononnya esklusif....vegetarian lagi...terutamanya di restoran ini yg terletak di Jalan 8/1E di PJ....hah...rasakan, dah kena tipu....

Pemilik dia dah sah2 bukan Islam, guna pula logo HALAL yg palsu dgn pekerjanya rata2 bukan Islam....hah! apa cer.... Nasib baik la anak tekak aku ni x boleh nak terima makanan vegetarian....tambah2 pula kalau yg masak tu bukan Melayu Islam....payah sikit nak telan....

Semalam, pukul 11 pagi pihak Jakim dari Bahagian Hub Halal dgn kerjasama Pejabat Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan negeri telah menyerbu restoran ini yg difahamkan suka dikunjungi oleh org islam terutamanya waktu "lunch hour".

Cerita selanjutnya boleh la dibaca di sini.


4 comments:

  1. Itu la melayu sekarang, soal makan x ambil berat.. janji ada tanda halal...main sebat je...

    ReplyDelete
  2. betul tu...ayahbob... masyarakat sekarang x peka soal halal @ haram.... nak nya restoran yg ekslusif...bangga sangat klu dpt mkn kat situ, hendaknya klu yg pakai kad kredit....

    ReplyDelete
  3. kad kredit apa nak dibanggakan sangat....kad hutang tu....

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

heratBeat